Névtábla:

"Őrjítő ez a lakótelep, ahol lakom veled." /Bizottság: Már megint ez a depresszió/ - egy blog, amelyben panellakók, csótányok és más házi kedvencek, lakások, radiátorok és fúrógépek a főszereplők.
panelblog@gmail.com

Karácsonyra: legópanel

A mai gyerekek biztos nem láttak ilyen építkezést:

 

 

A kép a Retronóm blogról származik.

 

Nos, egy doboz legóval nincs veszve a múlt:

 

 

(A kép katalógusból szkennelve.)

 

Mikor megláttam a fentebb szkennelt katalógusképet, kihagyott egy pillanatra a lélegzetem. Nem csoda, a hirtelen időutazás sokkoló: 1984-be repültem vissza, mi már beköltöztünk tavasszal a lakótelepre, de mellettünk még építettek egy utcát. Nem házat, hanem tényleg egy egész utcát, szalagházastól, játszóterestől, parkolóstól. A srácokkal a kemping bicaj kormányára támaszkodva, megengedhetetlenül szűk rövidnadrágban néztük a szinte testközelben zajló daruzást, ahogy kisebb nagyobb gyufásdobozokat emeltek a helyükre. Időnként valamelyikünk jelentőségteljesen megjegyezte: az ott egy konyha lesz. Mindent tudtunk a világról.

És akkor most itt van ez a legó, daruzni is daruznak ezerrel, lehet, hogy épp a konyha kerül a helyére?

 

 

(A kép katalógusból szkennelve).

 

Csak fantázia kérdése.

El tudsz képzelni annál nagyobb élményt, mint hosszú téli estéken újra felépíteni a gyerekkel a miskolci Avast? A budapesti Havannát vagy Békásmegyert? A szolnoki Szecskát? Közben mesélni neki a saját gyerekkorodról? A kemping-bicajról meg a rettenetes rövidgatyákról?

Ha nem, szaladj el valamelyik játékboltba, még maradt pár napod Szentestéig!

 

 

 

 

Megosztás

 

A bejegyzés trackback címe:

https://panel.blog.hu/api/trackback/id/tr262527644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Creative Commons License
Panelblog by Lakótelepi Blog Közösség is licensed under a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el! 2.5 Magyarország License.
Based on a work at www.panel.blog.hu.

süti beállítások módosítása